Pension

Søfartens ledere har et bredt samarbejde med PFA, som giver alle vores medlemmer en række fordele, når der skal spares op til pensionstilværelsen og helbredet skal sikres.

Fordelene tager udgangspunkt i vores egen pensionsordning – Søfartens Ledere, som er et medlemstilbud til alle medlemmer af Foreningen Søfartens ledere.

Læs mere:

Pensionsrådgivning

Alle medlemmer af Søfartens Ledere kan få personlig rådgivning om deres samlede pensionsforhold af rådgivere hos PFA Pension, der har indgående kendskab til alle pensionsforhold.

Det betyder, at du som medlem af Søfartens Ledere, har adgang til rådgivning om pension ligegyldigt hvor i landet eller verden du befinder dig. Rådgivningen er bred, og vedrører ikke udelukkende med PFA’s egne ordninger.

Min Pension

Vi har lavet et særligt pensions-site for alle medlemmer af Søfartens Ledere. Her kan du altid finde opdaterede information om pension. Siderne vedligeholdes af PFA.

Hvis du har din pension hos PFA, vil du kunne få adgang til Min Pension og se dine personlige tal. På Min Pension kan du finde information om dine indbetalinger og forsikringsdækninger og regne på, hvad der sker, hvis du ændrer dine indbetalinger, forsikringsdækninger eller andet.

Gå til Min Pension

Få rådgivning om din pensionsordning

For at få det fulde udbytte af din nye pensionsordning, skal du booke en rådgivningssamtale. Booker du en webrådgivning, kan du få rådgivning hvor og hvornår, det passer dig. Rådgiverne sidder klar fra kl. 08:15-20:00 dansk tid, så der er mulighed for at finde et tidspunkt, hvor du kan – uanset om du er i USA, Asien eller et helt tredje sted. Du kan også vælge at mødes med en rådgiver ansigt til ansigt.

Book rådgivning på pfa.dk/companies/soeordningen. Du skal bruge NemID for at logge på bookingportalen. Har du ikke NemID, kan du ringe til PFA på 39 17 60 19.

Læs mere:

Hvad skal du være opmærksom på?

Niveauet på dine forsikringsdækninger fra din tidligere pensionsordning er blevet overført til din nye pensionsordning PFA Plus. Så medmindre, der er sket større ændringer i dit liv, er det primært din opsparing, som du skal tage stilling til.

Hvordan skal din opsparing investeres?

Din opsparing er som udgangspunkt placeret i investeringsprofil C, som har en moderat risiko. Du kan uden ekstra omkostninger ændre din investeringsprofil ved at logge på dine personlige sider på pfa.dk/companies/soeordningen.

Er de rette sikret, hvis der sker dig noget?

PFA udbetaler som udgangspunkt din livsforsikring (PFA Liv) og din opsparing til “nærmeste pårørende”, hvis du dør før pensionsalderen. Derfor skal du tage stilling til, hvem der skal have pengene, hvis du ikke er her mere. Har du indsat en begunstiget i en tidligere ordning, gælder den ikke for den nye ordning i PFA. Du skal derfor udfylde en ny begunstigelseserklæring. Det kan du gøre på pfa.dk/companies/soeordningen.

Hvad skal der ske med din nuværende opsparing?

Det er ofte en fordel at samle dine pensionsopsparinger. Det giver et godt overblik, og du kan spare penge ved at samle dine administrationsomkostninger et sted.

Vil du vide mere?

Du kan læse mere om din nye ordning på pfa.dk/companies/soeordningen. Her kan du også logge på dine personlige sider med NemID og se dine forsikringsdækninger og din opsparing. Hvis du har spørgsmål til din nye pensionsordning, er du velkommen til at ringe til SØ Hotline i PFA på 70 24 50 26.