Nyheder

Sydfynske havne tilpasser sig de nye tider

|

De senere års dyk i anløb af fragtskibe har åbnet for nye initiativer og ændrede satsninger i Øhavets havne. Det gælder fx langs de kommunale kajer i Svendborg og Faaborg. Tekst og foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis Faaborgrederiet ramt af dårlige tider for branchen. Derfor har det skibe oplagt i hjemhavnen. For… Læs mere »

Randers Havn: Danmarks eneste flodhavn

|

Med 1,3 mio. tons bulk om året er Randers en havn med gang i forretningen. De mange tons er fordelt over ca. 500 årlige anløb – korn, gødning, skærver, træ, træflis, jern og cement er de største godskategorier. De største skibe, der kan anløbe havnen, er 145 m i længden, 19 m i bredden og… Læs mere »

Danske Havne: Erhvervsdelen skal være rentabel

|

Flere af de mindre erhvervshavne er pressede, men behøver ikke nødvendigvis at lukke for godstrafik. Udviklingen går imod mere effektive havneområder – hvor der både er plads til byens rekreative aktiviteter og til erhvervshavnen, lyder det i en kommentar fra Danske Havne. Af Lise Mortensen Høy – Danmark er et lille land med relativt mange… Læs mere »

Din pensionsordning er blevet forbedret

|

Vi har netop forhandlet en ny pensionsaftale med PFA pr. 1. september 2017. Vi har især haft fokus på at forbedre forsikringsdækningerne og reducere omkostningerne til forsikringer og administration af din pensionsordning. Hurtigere hjælp hvis du bliver syg Dine forsikringer er blevet forbedret, så du fremover har mulighed for at få hurtigere hjælp, hvis du… Læs mere »

Jobannonce: Havnefoged til tre fantastiske havne i Nordvestsjælland

|

Har du stærke samarbejdsevner og er god til at kommunikere med alle? Kan du omsætte planer til handling i gode processer? Hvis du kan svare ”ja og ja”, så har du mulighed for at få opfyldt dine ambitioner i en meget afvekslende hverdag som havnefoged for kommunens tre havne fra 1. oktober 2017. Lidt om jobbet… Læs mere »

60 nye GW havvind

|

Regeringerne fra Danmark, Belgien og Tyskland har genbekræftet ambitionen om en kraftig udbygning med havvind frem mod 2030. Udbygningen vil bidrage markant til omstillingen af energiforsyningen i EU og er en forudsætning for at mindske omkostningerne til havvind yderligere. Kilde: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet. Med deltagelsen i erklæringen – den såkaldte Nordsø-erklæring – forpligter underskriverne… Læs mere »

Vindmølleindustrien: 1713 nye jobs

|

5,8 pct. flere medarbejdere kunne i 2016 stemple ind i den danske vindmøllebranche sammenlignet med 2015, og jobskabelsen er dermed den største siden 2008. Det viser Vindmølleindustriens årlige branchestatistik. Kilde: Vindmølleindustrien 2016 var et travlt år i den danske vindmøllebranche, hvilket bl.a. ledte til ansættelsen af 1.713 nye medarbejdere.  Eksporten steg med 16 pct. til… Læs mere »

Grenå Havn: Innovation og rettidig omhu

|

Der er ca. 2000 arbejdspladser på Grenaa Havn, og havnen står for 29 % af Norddjurs Kommunes skatteindtægter. Nye forretningsområder og store investeringer skal sikre havnens mål om at løfte området. Af Lise Mortensen | Foto: Grenaa Havn En grundlæggende god økonomi er en god og nødvendig basis for at kunne tænke store tanker, investere… Læs mere »

Automation og menneskelige fejl

|

Kronik af: Øssur Jarleivson Hilduberg, undersøgelseschef, Den Maritime Havarikommission  I de seneste år har idéen om, at skibe kan automatiseres, fået en fremtrædende plads i den danske og internationale maritime debat. Ofte bliver forskellige bevæggrunde for automatisering, f.eks. ønsket om vækst, driftsbesparelser og øget sikkerhed, italesat på samme tid i en optimistisk stemning af, at… Læs mere »

Autonome skibe – er juraen en hindring for den teknologiske udvikling?

|

Skibsfører og besætning har en helt central rolle i søretten. Fjernes det menneskelige element helt eller delvist, opstår der nemt et ”hul” i juraen, der kan medføre usikkerhed. Det er dog langt fra ensbetydende med, at juraen er eller vil være en hindring for udviklingen mod autonome skibe. Kronik af Bjarke Holm Hansen, Partner, Advokat… Læs mere »