Nyheder

Søfartens Ledere varsler strejke

|

Søfartens Ledere varsler sammen med Forhandlingsfællesskabet konflikt over for KL. Medarbejderne ved Aarhus Havn bliver omfattet af strejken, hvis ikke parterne når til enighed i Forligsinstitutionen inden den 4. april. Tekst: Pernille Sædam Marstal Søfartens Ledere har som medlem af Forhandlingsfællesskabet indgået og underskrevet den forhandlingsaftale, som ligger til grund for forhandlingerne med bl.a. KL… Læs mere »

Sømandsgrave ved Perlefloden

|

Kronprins Frederik lagde vejen forbi en flere hundrede år gammel gravplads i Guangzhou, da han fornylig var i Kina. Her viste han respekt for de mange søfolk og købmænd, der sejlede ud med danske handelsskibe til Det Fjerne Østen, men aldrig vendte hjem igen. Af Pia Elers | Fotos: Pia Elers og M/S Museet for… Læs mere »

Giv værdierne et vanetjek

|

Vi handler og arbejder helst, hvor vi mærker, at vores værdier bliver imødekommet. Men alt for ofte bliver virksomheders værdier kun brugt som halvtomme floskler på hjemmesiden, mens værdierne i dagligdagen er stendøde – stille gået bort i krise, stress og manglende fokus. Af Torben Wiese, foredragsholder, forfatter og ledelsesrådgiver. ”Prøv ikke at blive en… Læs mere »

Entreprenant navigatør

|

Kim Diederichsen sagde farvel til den maritime karriere for 15 år siden, da han stod foran en udnævnelse til kaptajn. I dag er han adm. direktør i den fremadstormende marinevirksomhed Bawat, der har specialiseret sig i systemer til rensning af ballastvand. Af Pia Elers Det skulle være spændende, have noget med teknik at gøre, og… Læs mere »

I kamp mod dræbergoplerne

|

Danske iværksættere fører an: Bawat har som det eneste firma i verden udviklet et rensningssystem, der ikke skader miljøet og er nemt at betjene. Tekst: Pia Elers | Foto: Danske maritime Kinesisk uldhåndskrabbe, dødskrebs og dræbergopler. De er udstyret med fæle navne, de mange invasive arter, der laver uorden i økosystemet, når de bliver bragt… Læs mere »

Det nye sort: Uopfordrede jobansøgninger

|

Det gode råd lyder: Send uopfordrede ansøgninger. Så er du ikke i konkurrence med andre jobansøgere, du viser initiativ – og du finder selv de virksomheder, du vil søge hos. Af Lise Mortensen | Søfartens Ledere Hvis du – ligesom mange andre jobsøgende – sidder og venter på, at det perfekte job bliver slået op,… Læs mere »

Ny maritim leder-uddannelse: Blue Diploma

|

For navigatører og andre faggrupper inden for det maritime felt er der nu designet en helt ny diplomuddannelse i ledelse i samarbejde med den maritime branche. Uddannelsen skal styrke den enkelte leder og hele virksomheden, siger Jens Linder, Ledelsesakademiet Lillebælt. Af Thorsten Asbjørn, journalist (DJ) Hvordan sikrer man sig, at ledere og medarbejdere med ledelsesambitioner… Læs mere »

Test dig selv i maritim ledelses-simulator

|

Tag med på et gratis todages kursus, hvor du får lov at prøve kræfter med ledelsessimulatoren ”Top Tankers”. Kurset er gratis – Søfartens Ledere betaler både din deltagelse og indkvartering i Odense. Her vil du – sammen med dit ledelsesteam (dine medkursister) – arbejde med strategi og drive et rederi – og få professionel feedback… Læs mere »

Invitation til deltagelse i Søfartens Lederes ”VL-gruppe”

|

Bliv en del af et professionelt netværk med andre maritime ledere, hvor dine udfordringer, behov og udvikling er i centrum. Netværket vil have fokus på videndeling, faglige indlæg og karrieremæssige input. Kære medlem En del af vore medlemmer er i dag i landjob og har et ledelsesmæssigt, forretningsmæssigt, budgetmæssigt ansvar. For også at servicere jer… Læs mere »

Sydfynske havne tilpasser sig de nye tider

|

De senere års dyk i anløb af fragtskibe har åbnet for nye initiativer og ændrede satsninger i Øhavets havne. Det gælder fx langs de kommunale kajer i Svendborg og Faaborg. Tekst og foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis Faaborgrederiet ramt af dårlige tider for branchen. Derfor har det skibe oplagt i hjemhavnen. For… Læs mere »